BloomUp

Bloomup versterkt positie in de markt van mentaal welzijn met overname van Mindlab

16 januari 2024

BloomUp, een Antwerpse start-up op het gebied van mentaal welzijn, kondigt met trots de recente overname aan van Mindlab, een toonaangevende aanbieder van online trajecten voor persoonlijke ontwikkeling. Deze strategische overname versterkt de positie van BloomUp en stelt beide organisaties in staat om hun gezamenlijke missie voort te zetten: het toegankelijk maken van mentaal welzijn voor individuen en organisaties. 

Team BloomUp_2023

Over Mindlab en BloomUp

Net zoals BloomUp biedt Mindlab preventieve mentale ondersteuning voor bedrijven en hun medewerkers. Hun wetenschappelijk onderbouwde online trajecten zijn ontwikkeld om je mentaal welzijn te helpen begrijpen en te verbeteren. Zo omvat elk traject een kwalitatief behandelprogramma waarbij psycho-educatie materiaal rond een bepaald thema aangeboden wordt, aangevuld met oefeningen, video's, audiofragmenten, …

Het succes van Mindlab leidde tot een sterke groei, waardoor de behoefte aan uitbreiding van het team ontstond. Met deze overname zetten we die groei verder en kunnen we nog meer waarde bieden aan gebruikers en organisaties.

BloomUp biedt werkgevers de juiste middelen om op een preventieve manier in te zetten op het mentaal welzijn van hun medewerkers. Dit omvat online therapie, waar medewerkers snel toegang hebben tot erkende psychologen en psychotherapeuten, via een persoonlijke matching. Daarnaast bieden onze groeitrajecten via de mobiele app laagdrempelige oplossingen voor persoonlijke uitdagingen op de werkvloer. De optie voor een eigen coach zorgt daarnaast voor extra diepgang en langdurige resultaten.

De synergie tussen Mindlab en BloomUp vergroot niet alleen het aanbod maar verbetert ook het vermogen om op een effectieve manier bij te dragen aan het mentaal welzijn van de medewerkers.

Waarom deze overname?

Sare De Caster, oprichtster van Mindlab, legt uit: “Het succes van Mindlab zorgde voor een zeer sterke groei waardoor het noodzakelijk was om het team rondom Mindlab verder uit te bouwen. Met Bloomup vonden we dit sterk team en kan Mindlab verder groeien.” De overname biedt ook de mogelijkheid om een allesomvattend aanbod te leveren, van vroegtijdige detectie tot verdere, individuele begeleiding.

 

Clovis Six, Founder en CEO van BloomUp, voegt toe: "We zijn sterk overtuigd van de complementariteit tussen Mindlab en BloomUp, wat voor iedereen een win-win is. Het feit dat we nu nog meer mensen op een nog effectievere manier kunnen ondersteunen, sluit perfect aan bij de purpose van BloomUp." 

Clovis Six, Founder & CEO van BloomUp

Dankzij de recente overname hebben nu al meer dan 300.000 medewerkers toegang tot mentale ondersteuning, met een bewezen impact: 86% van de gebruikers geeft aan minder klachten te ervaren. Sare De Caster, oprichtster van Mindlab, benadrukt: “Mindlab en BloomUp waren beide al sterke spelers op de markt van mentaal welzijn, elk met hun eigen focus. Het bundelen van krachten geeft ons het vertrouwen dat Mindlab in goede handen terecht komt.”

Wat betekent dit voor onze gebruikers?

Onze hoogste prioriteit is het behouden van de kwaliteitsvolle dienstverlening waar Mindlab en BloomUp voor gekend zijn. We zijn dan ook vastbesloten om voor een naadloze overgang van Mindlab naar Mindlab by BloomUp te zorgen. Samen kijken we ernaar uit om nog meer medewerkers te ondersteunen bij persoonlijke ontwikkeling en mentaal welzijn. BloomUp en Mindlab, verenigd in hun missie, bouwen samen verder aan gezonde en gelukkige medewerkers.