Wie kan gebruik maken van BloomUp?

Om de kwaliteit van de zorg op BloomUp te verzekeren:

is BloomUp op zoek naar klinische psychologen in het bezit van een erkenningsdocument van het agentschap zorg & gezondheid
is BloomUp op zoek naar erkende psychotherapeuten die voldoen aan de erkenningsvereisten van de FOD
vereist BloomUp dat elke professional supervisie volgt gebaseerd op het aantal jaren praktijkervaring:
< 1 jaar: 2 x per maand
1 tot 3 jaar: 1 x per kwartaal
> 3 jaar: 1 x per jaar

Hoe werkt BloomUp?

Waar Zoom en Whatsapp goede alternatieven kunnen zijn voor algemene videogesprekken worden ze afgeraden door de FOD voor professioneel gebruik. Met BloomUp creëren we een veilig en op maat gemaakt platform voor psychologen en psychotherapeuten, waarbij jullie nieuwe cliënten kunnen bereiken en afspraken inplannen.

Bij BloomUp nemen we privacy heel serieus. Vertrouwen is een van onze kernwaarden en het fundament waarop BloomUp ontworpen is. Je kan dit uitgebreid lezen in onze privacy policy.

Ja, als professional kan je consultaties inplannen met je huidige cliëntenbestand.

We vinden het uitermate belangrijk dat gebruikers zo snel mogelijk geholpen kunnen worden en voorzien daarom een eenvoudige matching-procedure. Op basis van een aantal korte vragen die de gebruiker invult, kan deze beslissen met wie deze in gesprek gaat. Jij kan dus niet bepalen wie een kennismakingsgesprek kan inboeken, wel houden we je rekening met je specialisaties om cliënten naar je toe te leiden.

We kozen voor een transparant en eenvoudig kostensysteem. Per betalend therapiegesprek betaal je €6 aan BloomUp ongeacht je eigen tarief per consultatie. Hiervoor kan je gebruik maken van een beveiligd videoconsultatieplatform die je verbindt met nieuwe cliënten. Je betaalt dus ook enkel wanneer je gebruik maakt van BloomUp, dit laat je toe om flexibel te werken zonder hoge vaste kosten.

BloomUp werkt ook samen met bedrijven. Wanneer je medewerkers begeleidt die via hun werkgever bij BloomUp terechtkomen, is de kost van €6 niet van toepassing. In dat geval ontvang je standaard €60 per consultatie.

Over de betalingen hoef je jou geen zorgen te maken, dit verloopt heel gemakkelijk via BloomUp! Je cliënt betaalt vooraf de sessie via ons platform. Dit kan via verschillende betaalmethodes: QR code, mobile banking app, Paypal, Mollie of overschrijving. BloomUp registreert automatisch het aantal uitgevoerde sessies en betaalt deze maandelijks uit. Van dit bedrag houden we de kost voor het gebruik van BloomUp af (= aantal betalende gesprekken x €6). Hierbij ontvang je ook een document voor je boekhouding. Jij hoeft hier dus niets voor te doen, heel eenvoudig!
Goed om te weten: we hanteren een annulatiebeleid van 24u. Wanneer een cliënt zonder geldige reden binnen de 24u voor een consultatie annuleert, wordt deze wel aangerekend. Dit bedrag komt uiteraard tot bij jullie.

Het eerste gesprek is bedoeld als kennismakingsgesprek. Dit wil zeggen dat er nog geen formele intake of therapievorm plaatsvindt. Het doel van dit gesprek is om de drempel naar de cliënt te verlagen zodat ze instant ergens terecht kunnen met hun problematiek en hem/haar te informeren over wat een begeleiding inhoudt.

Cliënten kunnen zich direct via onze website aanmelden of via hun werkgever tot bij BloomUp komen.

Wanneer ze zich via onze website aanmelden, kies je je eigen tarief voor de opvolggesprekken.

Wanneer ze via hun werkgever komen, ontvangen jullie een standaardtarief van €60/consult.

Na registratie op het platform, bekom je een handleiding met tips en tricks om de videoconsultatie zo vlot mogelijk te doen verlopen.

Het eerste gesprek is bedoeld als kennismakingsgesprek. Dit wil zeggen dat er nog geen formele intake of therapievorm plaatsvindt. Het doel van dit gesprek is om de drempel naar de cliënt te verlagen zodat ze instant ergens terecht kunnen met hun problematiek en hem/haar te informeren over wat een begeleiding inhoudt. Er wordt naar de cliënt gecommuniceerd dat dit gesprek ongeveer 15 minuten duurt. Wanneer jij en de cliënt een goed gevoel hebben bij het eerste kennismakingsgesprek, kunnen jullie meteen een opvolggesprek inplannen op BloomUp.

Je bent niet verplicht een minimum aantal uren beschikbaar te zijn en er staat geen limiet op het gebruik van het platform. Wanneer je je beschikbaar stelt verwachten we dat je een nieuw kennismakingsgesprek binnen de 7 dagen opneemt en een eerste therapiegesprek kan inplannen binnen de 7 dagen na het eerste kennismakingsgesprek. Je kan BloomUp gebruiken waar en wanneer je wilt. Ideaal als je vaak ruimte hebt in je agenda of de ambitie om meer in te zetten op online therapie.

Vind je het antwoord niet?

Je kan ons alles vragen, we zijn hier om jou te helpen.