Afbeelding ter illustratie: mantelzorg.
Volledig scherm
Afbeelding ter illustratie: mantelzorg. © getty images

48.000 Antwerpse mantelzorgers krijgen gratis psychologische bijstand

AntwerpenOnline platform BloomUp, een Antwerpse start-up, wil Antwerpse mantelzorgers gratis in contact brengen met psychologen. En daar is nood aan: uit onderzoek van Steunpunt Mantelzorg blijkt dat twee op drie mantelzorgers de zorgverlening momenteel zwaarder ervaren dan voor de start van de coronacrisis. Om de mentale veerkracht van de bijna 50.000 Antwerpse mantelzorgers te versterken, kan een mantelzorger zich via BloomUp inschrijven voor drie gratis online consultaties met erkende psychologen. 

  1. Ilona stond oog in oog met daders van gewelddadige diefstal aan Sint-Vincentiusziekenhuis: “Gelukkig waren we met twee in de winkel”
    PREMIUM

    Ilona stond oog in oog met daders van gewelddadi­ge diefstal aan Sint-Vincentius­zie­ken­huis: “Gelukkig waren we met twee in de winkel”

    “Ik denk dat ik aan een diefstal ben ontsnapt.” Rond 10 uur werd dinsdag een man in elkaar geslagen en overvallen aan het Sint-Vincentiusziekenhuis in Antwerpen. Ilona, die in het winkeltje op de gelijkvloers van het ziekenhuis werkt, besefte na een gesprek met security dat ze een glimp had opgevangen van de daders. “Ze stonden met twee in de winkel en moesten veel kleingeld wisselen”, vertelt Ilona. “Mijn collega verstond wat ze in het Arabisch tegen elkaar zeiden.”
    Antwerpen
  2. 105 beklaagden, onder wie agenten en een priester, en tentakels tot in de bankwereld: dit is de grootste misdaadclan van Antwerpen
    PREMIUM

    105 beklaagden, onder wie agenten en een priester, en tentakels tot in de bankwereld: dit is de grootste misdaad­clan van Antwerpen

    “Ik kijk zo naar die muren, ik zie niets anders dan bloed… Het café is gedoopt met bloed, er moet geen champagne meer zijn.” Drugshandel, witwas, sociale fraude, valse paspoorten, afpersing, ontvoering en corruptie: noem een misdrijf en de Turkse familie Yaramis staat ervoor terecht. Vandaag gaat het proces tegen de grootste maffiaclan van Antwerpen van start. Een ambtenaar, politieagenten en zélfs een priester: minstens 105 beklaagden worden voor de rechtbank gedaagd. En zelfs de inmiddels veroordeelde politicus Melikan Kucam kwam via zijn schoonfamilie op de radar van de politie.
    Antwerpen